News
-
Wat is cider nou écht? Een frisse blik op een oude klassieker
Cider is een gefermenteerde drank gemaakt van appels. Geen toegevoegde alcohol, geen gekke smaakstoffen – puur natuur, zoals bij wijn. De appel speelt de hoofdrol en bepaalt het karakter van de drank. Zoet, zuur, bitter? Alles hangt af van de appelrassen en hoe de cider gemaakt wordt.
-
Hoe wordt cider gemaakt? Van boomgaard tot borrelglas
Hoe wordt cider gemaakt? Van boomgaard tot borrelglas Heb je je ooit afgevraagd hoe die frisse cider in je glas tot stand komt? Het proces lijkt misschien simpel, maar er komt verrassend veel vakmanschap bij kijken. Hier leggen we stap...
-
Bottelen in Sevenum: een avontuur in communicerende vaten
Begin maart was het zover, botteldag bij Vott Cider in Sevenum. We mochten duizendmiljard liter gefermenteerd sap in flessen gieten. En ja, dat doen we voor een deel nog altijd met de hand. Handjes uit de mouwen en wapperen maar.
-
Onze samenwerking met Zorgboederij Vorsterhand
Wij geloven we in de kracht van lokaal. We gebruiken uitsluitend appels uit tuinen en boomgaarden in Horst aan de Maas en omgeving. Het persen doen we met Zorgboederij Vorsterhand. Op deze manier is onze biologische cider niet alleen duurzaam geproduceerd, maar ook sociaal verantwoord.
-
Tincturen voor appelcider
Tincturen zijn extracten van kruiden, fruit en planten, welke diepte en complexiteit toevoegen aan onze basis appelcider. Zo kunnen we nóg specialere batches maken, en op kleine schaal testen met vernieuwende smaken in de cider.